Karaman Lisesi

WEB https://karamanlisesi.meb.k12.tr
Adres : Nefise Sultan Mah. 1.İstasyon Cd. No92 Karaman
VİZYON : Herkesin torunlarını da okutmak istediği okul olmak.
MİSYON : Kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Yatakhane Koğuşu :9
Saatler : DERS BAŞLAMA: 08:10 DERS BİTİŞ : 15:50
Yabancı Dil : İngilizce ve 2. Yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir.
Isınma : Kalorifer (Doğalgazlı)
Servis : Taşımalı eğitim servisleri ve özel servisler mevcuttur.
Ulaşım : Belediye otobüsü ve dolmuş ile şehrin her yerinden kolayca ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 800 metre
Kontenjan Bilgileri : Okulumuza 2015-2016 döneminde 136 tane 9. sınıf öğrencisinin kaydı yapılmıştır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz 330.608-393.956 puan aralığındadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2015 yılı YGS ve LYS sınavlarına toplamda katılan öğrenci sayımız 122 olup, 33 öğrencimiz YGS puan türüne göre; 31 öğrencimiz de LYS puan türüne göre üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmişlerdir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 25,4
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, hentbol dallarında faaliyetler yürütülmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Henüz yürütmekte olduğumuz bir bilimsel etkinliğimiz bulunmamaktadır.
Proje Çalışmaları : "Sağlıcakla Kal" projesi okulumuzda başlayıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün desteğiyle il geneline yaygınlaştırılmış, halen yürütmekte olduğumuz bir projedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : "Youth to Business Enterprise" isimli K2 projesi şu an okulumuz tarafından yürütülmektedir. Ayrıca K1 ve K2 alanlarında bu sene başvurusu yapılacak şekilde iki proje hazırlanmaktadır.